Timski rad i volontiranje - kako efikasnije raditi u grupi


Kurs “Timski rad i volontiranje - kako efikasnije raditi u grupi” treći je od 4 kursa u oblasti "Volontiranje i socijalne veštine" i ima za cilj prepoznavanje kompetencija stečenih implicitnim (eng. informal) i vaninstitucionalnim učenjem (eng. non-formal learning) kroz volontiranje.


Ovaj kurs će polaznicima pružiti osnovna znanja o dinamici grupe, tipovima liderstva, ulogama u timu i u različitim timovima, rešavanju konflikata i problema u grupi, zatim podstaci polaznike da prepoznaju svoju ulogu kao timskog igrača i time da usavršavaju svoje socijalne veštine.

 

Ovaj kurs povezuje volontersko iskustvo sa životom i radom u grupi. Polaznici svoje dosadašnje volontersko iskustvo na najoptimalniji način mogu iskoristiti u kontaktu sa ljudima, profesionalnoj karijeri, daljem usavršavanju i ličnom razvoju. 


Kurs je namenjen polaznicima sa volonterskim iskustvom, a posebno je usmeren polaznicima sa iskustvom u međunarodnim volonterskim kampovima, jedinstvenom iskustvu života i rada u grupi. Predstavlja svojevrsnu evaluaciju iskustva na volonterskim kampovima jer pomaže polazniku da kroz navedene primere i objašnjenja samostalno analizira sopstveno iskustvo i uči iz njega.


Na kraju obuke polaznici polažu test provere znanja. Svi polaznici koji odgovore tačno na više od 70% postavljenih pitanja dobiće sertifikat. Takođe, na kraju kursa polaznici mogu da procene nivo svojih kompetencija stečenih kroz volonterske kampove: interkulturno razumevanje, timski rad, rešavanje problema, fleksibilnost, umrežavanje.

         
             Ovaj onlajn kurs razvijen je kroz projekat “Volontiram da naučim”
             podržan od strane Ministarstva omladine i sporta. 

 

Tehnički detalji obuke:
- Trajanje obuke je individualno, ne postoje ograničenja;
- Polaznik može da prekine obuku u svakom trenutku i da se ponovo vrati na deo obuke gde je prekinuo;
- Sertifikat se izdaje u elektronskom obliku i nakon uspešno položenog testa biće odmah dostupan polazniku;
- Polaznik može da vrši pregled kursa i nakon polaganja. Može da prolazi kroz lekcije, ali ne može više puta da dobije sertifikat;
- Ukoliko imate tehničkih problema sa kursom možete pogledati stranu “FAQ - najčešće postavljanja pitanja”.
 

Želimo Vam uspešno pohađanje kursa!

Autorski tim


Prijavite se na kurs da biste videli ovu stranicu !
Prijavite se na kurs da biste videli ovu stranicu !
Prijavite se na kurs da biste videli ovu stranicu !
Prijavite se na kurs da biste videli ovu stranicu !